استخراج پوکه معدنی
پوکه یک سنگ آتشفشانی متخلخل است که دارای نسبت قابل توجهی سیلیس و آلومینا است و دارای آهن کم است. این ماده طبیعی و غنی از سیلیس به دلیل کاربردهایش در فرآیندهای جذب، کاتالیز ناهمگن و فناوری نانو توجه گستردهای را به خود جلب میکند. در این مشارکت، نانوذرات سیلیس آمورف سفید با استفاده از یک تیمار قلیایی بهینه و فرآیند رسوب اسیدی با استفاده از پودر پوکه خاکستری استخراج شدند. سیلیس آمورف SiO2 جدا شده از طریق پراش اشعه ایکس (XRD)، طیفسنجی فروسرخ تبدیل فوریه (FTIR)، میکروسکوپ الکترونیکی انتقال (TEM-EDS)، در مورد نحوه استخراج پوکه معدنی موارد زیر را به دقت مطالعه کنید.
اندازهگیریهای جذب/واجذ N2 و اندازهگیریهای جذب/واجذبی N2 و اندازهگیری همزمان حرارتی (گرانش سنجی/تغییر حرارتی) ). نتایج بهدستآمده نشان داد که پودر نانوسیلیکا با موفقیت از طریق مسیر اسید-باز با ساختار مزو متخلخل عمدتاً آمورف با مساحت سطح بالا (422 متر مربع بر گرم) تهیه شد. تصاویر TEM ذرات نانوسیلیس پراکنده نسبتاً همگن را با اندازههای کوچک در حدود 5 تا 15 نانومتر مطابق با دادههای XRD نشان دادند. تجزیه و تحلیل حرارتی پودر سیلیکا در زیر اتمسفر هوا، تلفات جرم کل 6.5٪ را با اثرات گرماگیر مربوط به حذف مولکولهای آب و OH گروههای سیلانول موجود در ماده نشان داد. بررسی های انجام شده در این کار نشان داده است که زمینه برای بهره برداری از پوکه به عنوان ماده اولیه در تولید نانو پودر سیلیس آمورف در مقیاس بزرگ وجود دارد.
پوکه یک سنگ تاولی ارزان و فراوان با منشا آتشفشانی است که از ترکیب SiO2 و Al2O3 در نسبتهای متغیر تشکیل میشود. می توان آن را در بسیاری از مناطق جهان یافت و به عنوان ماده خام در زمینه های مختلفی مانند جاذب در کاربردهای زیست محیطی [1]، افزودنی در صنعت سیمان [2]، پرکننده تقویت شده کم هزینه و مواد فیلتر [3]. تنوع طبیعی ترکیب پوکه باعث ایجاد طیف وسیعی از خواص فیزیکی و شیمیایی می شود که فرصت ارتقای این منبع معدنی را فراهم می کند. می توان از آن برای به دست آوردن زئولیت های مصنوعی مختلف با ساختارهای چارچوب باز، با استفاده از فرآیندهای هیدروترمال و سل-ژل استفاده کرد [4-6]. اخیراً تولید سیلیس از مواد خام ارزان قیمت توجه زیادی را به خود جلب کرده است زیرا نسبت به روشهای معمولی که مبتنی بر سنتز سیلیس خالص از تترااتیل-اورتوسیلیکات (TEOS) با استفاده از فرآیند سل-ژل است، مقرون به صرفهتر است یا از ماسه کوارتز با ذوب قلیایی در دمای بالا با این وجود، روش های تجاری بسیار گران و انرژی بر هستند.
عملیات استخراج
پرلیت طبیعی یکی از مواد اولیه مقرون به صرفه است که برای استخراج سیلیس غیر کریستالی با واکنش پذیری بالا استفاده می شود. بسته به شرایط فرآیند، دو شکل مجزا جدا شده است. شکل اول ذرات انباشته شده با ابعاد کلوئیدی و شکل دوم سیلیس آمورف پودر ریز با سطح بزرگ است که از انعقاد ذرات از محلول آبی بدست می آید .
هر دوی این مواد کاربردهای بالقوه زیادی دارند، مانند پشتیبانی کاتالیست، در داروسازی، در پالایش روغن نباتی و در لایه های نازک یا پوشش برای مواد الکترونیکی و نوری روش کارآمد دیگر برای تولید سیلیس آمورف بر اساس روش استخراج قلیایی در دمای پایین، در ضایعات کشاورزی و صنعتی مانند خاکستر بادی ، خاکستر پوسته برنج و زیست توده استفاده شده است. مزیت این روش کاهش زباله های جامد تولید شده توسط صنایع مختلف از طریق تبدیل آنها به محصولات مفید است. علاوه بر این، تیمار قلیایی باعث ایجاد ذرات کنترلشده نانوسیلیس با تخلخل قابل تنظیم و مساحت سطح بزرگ میشود که در کاتالیز ناهمگن و کاربردهای تکنولوژیکی واقعی ارزش دارند.
نتیجه گیری در مورد استخراج پوکه معدنی
کار حاضر کمکی به تولید سیلیس آمورف اقتصادی است که در بخش دوم این تحقیق به عنوان کاتالیزور پشتیبانی برای رفرمینگ خشک متان در فشار محیط برای تولید هیدروژن استفاده خواهد شد. این مقاله به روش استخراج مواد سیلیس آمورف از سنگ پوکه محلی، که به وفور در بسیاری از مناطق مراکش در دسترس است، با استفاده از لیچینگ اسید-باز می پردازد. این روش آسان و موثر منجر به تولید مواد نانو سیلیس با خواص ویژه می شود. به منظور شناسایی ویژگیهای اصلی فیزیکوشیمیایی سیلیس استخراجشده، با پراش اشعه ایکس، طیفسنجی FTIR و آنالیز حرارتی مورد بررسی قرار گرفت. شناسایی بافت و مورفولوژی ذرات با استفاده از میکروسکوپ MET-EDS انجام شد و سطح به روش BET اندازهگیری شد.
سوالات متداول استرخاج پوکه معدنی